دعاوی تامین اجتماعی

به محض استخدام کارگر یا کارمند ، کارفرما می بایست وی را بیمه کند ، کسانی که بیمه می شوند 7 درصد و کارفرمایان 23 درصد از حق بیمه را پرداخت می کنند.

سازمان تامین اجتماعی با در نظر گرفتن انواع بیمه بر این تلاش بوده که تمامی اقشار با هر سطحی را تحت پوشش قرار دهد ، و با ایجاد امنیت خاطر روانی برای کارگر آرامشی را برای او مهیا کند.

ضمنا افرادی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می گیرند در هرزمان و مکان با ارائه دفترچه های خدماتی تامین اجتماعی می توانند از مزایای آن به صورت رایگان یا بعضا با مبالغ بسیار ناچیز، استفاده کنند.

یا در مورد دیگر اگر کارگر به درستی در محیط کار ، وظایف خودرا انجام می دهد اما کارفرما بدون هیچ دلیل موجهی او را اخراج کند ، کارگر با مراجعه به مراکز مربوطه می تواند بیمه بیکاری دریافت نماید .

از جمله خدمات دیگر ، ارائه خدمات بازنشستگی تامین اجتماعی می باشد که فرد بیمه شده با شرایطی ، پس از رسیدن به سن بازنشستگی ، با دریافت حکم از مستمری سازمان تامین اجتماعی بهره مند می شود.

در واقع بازنشستگی در تامین اجتماعی به معنای عدم اشتغال فرد به علت رسیدن به سن بازنشستگی می باشد.

جرایم در حوزه تامین اجتماعی اغلب  به دو علت صورت می گیرد :

  • 1-عدم ارسال لیست بیمه کارکنان ، توسط کارفرما

که براین اساس کارفرما موظف است در مهلت تعیین شده و قانونی لیست کارکنان خود را ارسال کنند ؛ و در صورت عدم انجام به هرعلت ، توسط قانون تامین اجتماعی جریمه خواهند شد.

  • 2-تاخیر در پرداخت حق بیمه

حق بیمه باید در زمان های مشخص شده توسط کارفرما پرداخت شود در غیر این صورت، مشمول پرداخت جریمه می شوند که در یک ماه دو درصد و در 24 ماه(یکسال) ، 24 درصد افزایش می یابند.اگر کارفرما توانایی پرداخت حق بیمه کارکنان را نداشته باشد، می تواند قبل از پایان مهلت ارسال ، با ارسال لیست بیمه به یکی از صندوق های شعب تامین اجتماعی از پرداخت جریمه ده درصدی معاف شود.