جرایم اقتصادی

جرایم اقتصادی(Economic offences)  از اصطلاحات علم حقوق بوده و به معنای رفتار و اعمال مجرمانه یا جرایمی هستند که تاثیر به سزایی در نظام اقتصادی دارند. اخلال در نظام اقتصادی از مهم‌ترین ویژگی‌های جرایم اقتصادی است. تعدادی از جرایم مالی اگر در سطح گسترده و با هدف ضربه زدن به اقتصاد و نظام اقتصادی ارتکاب یابد می‌توانند جرایم اقتصای تلقی شوند. در حال حاضر حدود دو هزار عنوان مجرمانه در مجموعه قوانین کیفری وجود دارد که بسیاری از آن‌ها می‌توانند از مصادیق جرایم اقتصادی به شمار آیند، اما مهم‌ترین جرایم اقتصادی عبارتند از:

قاچاق کالا و ارز؛ ۲. پولشویی؛ ۳. احتکار؛ ۴. ربا و رباخواری؛ ۵. رشا و ارتشا؛ ۶. اخلال در نظام پولی و یا ارزی کشور؛ ۷. اخلال در امر توزیع مایحتاج عمومی؛ ۸. اخلال در نظام تولیدی کشور؛ ۹. قاچاق میراث فرهنگی و ثروت ملی؛ ۱۰. تشکیل شرکت‌های مضاربه‌ای صوری؛ ۱۱. اخلال در نظام صادراتی کشور؛ ۱۲. تشکیل شرکت‌های هرمی؛ ۱۳. جرایم مالیاتی؛ ۱۴. جرایم مربوط به بازار اوراق بهادار (بورس).

من جمله مهم ترین قوانینی که در این حوزه مورد استفاده محاکم و وکلا قرار می گیرد، قانون مجازات اسلامی، قانون آیین دادرسی کیفری، ‌قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری و …. است.

وکلای متخصص موسسه حقوقی سایه در حوزه جرایم اقتصادی می توانند به شما کمک کنند تا در صورت مواجهه با چنین مجرمین و بالتبع زیان دیده واقع شدن توسط آن ها یا در مواردی که به هر دلیل خواسته یا ناخواسته مرتکب رفتار مجرمانه ای در این حوزه شده اید با استفاده از تمامی ابزار های قانونی، تنظیم و نگارش لوایح مستند و مستدل و نیز پیگیری های مناسب حکمی متناسب با وضعیت شما توسط مقام محترم قضایی صادر شود و ما به شما این تضمین را خواهیم داد که در راستای احقاق حقوق موکلین از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.